Kempingezés közben a cégalapítás áráról beszélgettünk a barátokkal

cégalapítás ára

Két hete voltunk a barátokkal egy zalai kis falu mellett kempingezni és amikor sikerült végre meggyújtani a tábortüzet, elkezdtünk beszélgetni arról, hogy kivel mi történt az elmúlt hónapokban.

Egyik ismerősünk részletesen kifejtette, hogy nemrég alapított egy kft.-t. Kérdeztük tőle, hogy a cégalapítás ára mennyire terhelte meg a családi büdzsét. Mondta, hogy mivel ő egyszemélyes kft.-t alapított, így a tőke három millió forint volt, illetve a további költségek nem érték el a százezer forintot.

Kicsit meghökkentünk a három millió forint hallatán, mert azt tudtuk, hogy van egy olyan lehetőség, miszerint nem feltétlenül szükséges azonnal befizetni ezt az összeget.

Választható egy olyan opció, amely keretein belül lehetőség van arra, hogy a cégalapítás árát, ebben az esetben a három millió forintot, a cégalapítástól számított két éven belül is be lehet fizetni, ami kicsit könnyebb megoldás, ha nincs rögtön valakinek ennyi félretett pénze.

Viszont azt mondta az ismerősünk, hogy ő azonnal be akarta fizetni a cégalapítás árát, mert így egyszerűbbnek látta a folyamatot és nem akart ilyenekkel foglalkozni később.

A folyamatot az is leegyszerűsítette, hogy a székhelyet a GrossOffice biztosította, így az ehhez kapcsolódó teendőkkel sem volt szükséges foglalkozni.

Most legalább megvan minden papírja, és csak a vállalkozására kell koncentrálnia. A könyvelője foglalkozik a rendszeres befizetésekkel, így neki csak a számlákat kell átküldenie, és igazából így tényleg nem is kell törődnie a különféle pénzügyi dolgokkal.