A céges autó használata és a kirándulás is összekapcsolódhat

Szerencsére még manapság, ebben a rohanó, száguldó autókkal teli világunkban sem halt ki a köztudatból a kirándulás, kempingezés mint hobbi. A családommal én is rendszeresen járok kirándulni, és sosem vagyunk egyedül, bárhova is menjünk, mindig túrázók kisebb vagy nagyobb csoportjaival találjuk szembe magunkat. Életkorilag is nagyon megoszlanak ezek a túracsoportok, családok, idősebbek, fiatal párok is szívesen kirándulnak a szabadban. Kempingezni is minden nyáron elmegyünk, többnyire folyópartra, ahol tudunk kenut is bérelni, ugyanis mióta pár éve kipróbáltuk a feleségemmel, teljesen rákaptunk, és amikor a gyerekek nagyobbak lettek, ők is ráéreztek az ízére. Többnyire autóval tesszük meg a nagyobb távokat, hogyha egy, a lakóhelyünktől messzebbre eső helyszínt néztünk ki a túrára, de ha nem hosszabb időre megyünk és kevés a csomagunk, akkor vonattal vagy akár biciklivel megyünk.

Nemrég az a szerencsés helyzet állt elő, hogy előléptettek a munkahelyemen és kaptam egy céges autót használatra. Ez hatalmas előrelépést jelentett, ugyanis innentől kezdve bármennyit használhatom az autót, semmilyen költség nem engem terhel vele kapcsolatban. Az üzemanyagot a cég biztosítja, valamint a karbantartás és az üzemeltetés a flottakezelő cég feladata. Így a szerviz- és a biztosítási költség is sokkal kedvezőbb. A cégünk ugyanis egy flottakezelő cégen keresztül bérli a céges járműveket, mert ez egy igen nagy odafigyelést igénylő, komplex feladat. A Flottauto Lízing Kft. számos szolgáltatást nyújt, több csomag közül is lehet választani, ami a flottakezelést illeti. A cégnél akár meg is vásárolhatjuk az újonnan üzembe helyezett, Magyarországon vásárolt használt autókat. Hogyha valaki nem annyira jártas a flottakezeléssel járó fogalmakban, a honlapon mindent megtudhat az alapvető kulcsszavakról. A fenti menüsorban ki lehet választani a “Hitel, lízing, tartós bérlet, áfa” menüpontot, ami alatt minden fogalmat megmagyaráznak.

E szerint a legelterjedtebb finanszírozási formák a hitel és a lízing. A hitel a flottakezelés terén a mi esetünkben most nem releváns, úgyhogy inkább a többi részt néztem át és mélyedtem bele jobban, a lízing fogalmától kezdve. Hogyha a céges autót veszek lízingbe és használok, az csak számíviteli értelemben az enyém, jogi értelemben csak az utolsó rész kifizetése utűn lesz az enyém (vagy a cégé). Ez esetben csak a törlesztőrészlet kamattartalmát és az amortizációt tudom elszámolni költségként. A tartós bérlet jogilag nem pénzügyi termék. Így az az előnye származik ebből, hogy a bérleti díj teljesen leírható költségként. A hitellel és a lízinggel szemben pedig az a hátránya a tartós bérletnek, hogy drágább. Viszont havonta kisebb összeget kell kifizetni a tartós bérlet esetében. Hogyha tisztában vagyunk minden fogalommal, már nem is olyan nehéz dolog a flottakezelés – Flottauto Lízing Kft. segítségével. Mindenkinek melegen ajánlom az egész cégem nevében a Flottauto Lízing Kft-t, mert az ő szakértelmükkel és tapasztalatukkal garantáltan biztos kezekben lesznek a céges autóink.

Háromféle csomag közül lehet választani, ami a flottakezelési szolgáltatásaikat illeti: a Standard csomag, a Comfort csomag és a Superior csomag közül. Az első fajtába beletartozik a tartós bérlet (EURO vagy HUF alapú finanszírozás), kötelező gépjármű felelősség biztosítás és teljeskörű CASCO biztosítás, adók (teljesítményadó, súlyadó, cégautó adó), valamint a flottakezelés. Utóbbinak része többek között a szervizidőpontok szervezése, javítások anyag- és munkadíjának ellenőrzése, a gumik karbantartása, bírságok kezelése, autómentés szervezése és a csereautó-ügyintézés. A Comfort csomag kiegészül garantált díjas szerviz és gumi szolgáltatásokkal, amibe beletartozik a forgó/kopó alkatrészek költsége, a kötelező szervizek költsége, a gumipótlások költsége és a gumiabroncs logisztika. A harmadik, Superior csomag a legnagyobb szolgáltatás-csomag. Az eddig említett szolgáltatásokhoz itt jön még az ingyenes csereautó-biztosítás, 24 órás városi és országúti segítségnyújtás, és az autók szállítása szervizre és gumizásra. Mindenki kiválaszthatja a cége számára legmegfelelőbb csomagot, de biztosan nem fog csalódni egyikben sem.