A kempingben nincsen konyha

A konyhafelújítás nem a legkönnyebb feladat. Nemrég kezdtünk bele, és eléggé fárasztó és bonyolult. Azért van segítségünk, a konyhabutorom.hu csapatával dolgozunk, de a tervezést így is körültekintően, hosszadalmasan meg kellett csinálni, hogy minden tökéletes legyen. És ez soha nem külső dolgokon, például a kivitelezőn múlik, hanem rajtunk tulajdonosokon, hogy eszünkbe jut-e, átgondoljuk-e az összes tényezőt, ami hatással van ez esetben a konyha használatára.

A konyhabutorom.hu csapatát egyébként tavaly nyáron ismertük meg, egy kempingezés alkalmával. A szimpatikus csapat mellettünk kempingezett, és annak ellenére, hogy 6-an voltak, 3 autóval érkeztek. Kérdeztük tőlük, hogy miért, erre megmutatták, hogy tele vannak a csomagtartóik csempékkel, járólapokkal, és bútorfóliákkal. Mi nagyot néztünk, de kiderült, hogy azzal foglalkoznak, hogyan lehet konyhabútorokat kedvező áron kivitelezni, javítani. Éppen a nyaralásukat töltötték, de utána mentek is a következő ügyfelükhöz. Gondolták összekötik a kellemest a hasznossal.

Jóban lettünk velük, egész kempingezés alatt minden este összegyűltünk beszélgetni. Kérdezgettük őket, hogy hogyan is lehetnek konyhabútorok kedvező áron. Meséltek hát az anyagokról, és arról, hogy, miket kell figyelembe venni a tervezés és aztán a munka során. Én például nem gondoltam, hogy az anyagválasztásra befolyással lehet a konyha használatának gyakorisága, pedig nagyon is így van. Gyakori konyhahasználathoz az MDF nevű anyagot ajánlják, ami a Medium Density Fiberboard rövidítése, és egy préselt bútorlapról van szó. Jobb minőségben kapható, mint az egyszerű, laminált bútorlap, viszont nem olyan drága, mint a tömörfa. A tömörfát akkor ajánlják, hogyha inkább hétvégente főz az ember, de mondjuk akkor baráti társaságnak vagy családnak, tehát hogy szükség van az esztétikára is, és hogy jól nézzen ki a tér.

A laminált bútorlap akkor jó, ha mondjuk albérletet ad ki az ember: ezt könnyen és olcsón lehet javítani, ha tönkreteszik, akkor is. Olcsó és praktikus, és amúgy a vizet is bírja.

Vicces, hogy míg mi kiváncsiak voltunk ezekre az infókra, addig ők tulajdonképpen csak a munkájukról beszéltek. De úgy tűnt, szeretik csinálni, és lelkiismeretes, hozzáértő csapatnak tűntek.

A kempingezés végén számot is cseréltünk, és megbeszéltük, hogy ők fogják átalakítani a mi konyhánkat is. Nyár óta most sikerült eljutni oda, hogy az elemek már megvannak, levágva, most össze kéne őket rakni, és beszerelni a megfelelő helyre. A hűtő még hiányzik, de lassan csinálunk neki helyet. Ahogy a srácok mondták, sokkal praktikusabb lesz a konyhánk, olyan hely, ahol élmény lesz főzni és egyszerűbb is lesz. Már alig várom, hogy kész legyen!