A közös program a kempingezésen a szappankészítés lesz

A férjem családjában hagyomány, hogy minden évben elmennek kempingezni valami szép helyre. Idén nyáron sem volt ez másképp, és amióta együtt vagyunk én is mindig mentem velük. De nem csupán átlagos kempingezést kell elképzelni, az a szokás, hogy az egyik családtagnak kell kitalálnia valamilyen közös programot az egész család számára. Minden évben másra esik ez a feladat és idén az enyém lesz a megtiszteltetés. Volt már, hogy halat fogni mentünk vagy gombászni és abból főztük a vacsorát, vagy éppen ékszereket készítettünk. De előfordult már az is, hogy szellemet idéztünk, ami egyszerre volt nevetséges és ijesztő is. Én arra gondoltam, hogy különböző szappanokat fogunk most készíteni.

Úgy gondoltam, hogy jó közös időtöltés lenne, hiszen tudtommal még egyikünk sem csinált ilyet. De mielőtt bekövetkezik a kempingezés szerettem volna kipróbálni, hogy hogyan is kell mondjuk gyertyát készíteni. Így hátha legalább az egyikünk nem lesz teljesen tapasztalatlan ilyesmiben. Nem is kellett sokáig keresgélnem mire rábukkantam a Pipere Porta webáruház oldalára a neten. Nagyon meg is tetszett, hiszen rengeteg fajta kézműves tevékenységhez árulnak alapanyagokat. Nem volt bonyolult eligazodni sem a termékek és kategóriák között, mindent könnyű szerrel meg tudtam találni.

Első körben megnéztem az akciós részlegüket hátha találok valami jó kedvezményes terméket. Majd megtaláltam a szappan készítés alapanyagok kategóriát, viszont nem igazán tudtam, hogy miket rendeljek meg a széles választékukból. De itt a lényeg, hogy szappan, gyertya, egyszerre van minden… Sőt, ekkor fedeztem fel, hogy vannak oktatóvideóik is, aminek nagyon megörültem, rögtön végig is néztem egy pár videót, hogy minél több információt szerezzek a témákban. Milyen jó is lenne, ha mindenhol így csinálnák!… Hiszen nem elég, hogy megveszem az szappan készítés alapanyagokat például, valahogy el is kell készítenem, amit akarok… Ezután azt is megláttam, hogy van egy saját blogjuk is, és gondoltam meglesem azt is, mi baj lehet belőle. Szerencsémre, itt volt egy olyan bejegyzés, ami pont azoknak szól, akik először próbálkoznának meg ilyen tevékenységgel. Tehát olyanoknak, mint én!

Egyébként gyertya, különböző krémek, parfüm és lakás illatosítók, és fürdőbomba készítéséhez is találtam még alapanyagokat, de ezek majd a következő projektjeim lesznek. Nem lehet mindent egyszerre…

Amikor már jó alaposan átböngésztem az oldalt, úgy döntöttem, hogy meg is rendelem a termékeket. Biztosan minden gyakorlott személynek megvan a jól bevált receptje, ha szappan készítés alapanyagokról beszélünk. Sajnos én még nem tartok itt, szóval a Pipere Porta videóit és receptjét követtem. Összeválogattam mindent amire szükség lehet és meg is rendeltem őket. Egyébként egyszerű volt az egész folyamat, pár perc alatt sikerült is elküldeni a rendelést. Több opció volt megadva a fizetési és a szállítási módokra, aminek én nagyon örültem.

Utána már csak várnom kellett a csomagra, ami pár nap alatt meg is érkezett. Megnéztem az összes terméket és utána neki is álltam, hogy kipróbáljam a szappankészítés művészetét. Hát.. nem volt olyan egyszerű így elsőre, mint ahogyan azt gondoltam, de nagyon élveztem! Főleg, hogy a végeredmény is elég elfogadhatóan sikerült!

A próba után meg is rendeltem a következő csomagom a Pipere Portáról, alig várom, hogy megérkezzen! Mostmár többféle szappanöntő forma is került a kosaramba, hogy a család minden tagja tudjon olyat választani, ami a kedvére való. Így, hogy túl vagyok az első alkalmon, már kicsit több önbizalommal fogom tudni bemutatni a szappankészítés folyamatát a kempingezésen!