Afterparti a kempingben: barátok, maradékok és egy hélium palack

Hadd meséljem el nektek az egyik legkedvesebb kempingezésünk történetét. Nagyon szeretem ezt a történetet, mert ahhoz, hogy ez az egy éjszakás kis kaland ilyen jól sikerülhetett, sok olyan esemény és előzmény járult hozzá, amelyek együtteséből sosem gondoltam volna, hogy ilyen szuper kaland keveredik.

Az első előzmény

Öt, vagy hat hónappal a kempingezés előtt a legjobb barátomnak szerveztem a harmincadik születésnapjára egy meglepetés bulit. Körbejárt ez a szokás a barátaink között, mindig, ha valaki betöltötte ezt a meghatározó kort, mi többiek valamivel megleptük. Hiába tudta a delikvens, hogy valami izgalmas vár rá, azt sosem tudta, hogy mi lesz pontosan. Jánosról tudni kell, hogy egy örök gyerek. Valahogy sosem sikerült felnőnie. De ez csak a javára vált. Ezért azt találtuk ki, hogy áthívjuk Gabiékhoz, nekik ugyanis hatalmas nappalijuk van, és megtöltjük ezt a hatalmas szobát mókás feliratú lufikkal. Hogy még több izgalommal spékeljük meg az ünneplést, arra gondoltam, jó lenne, ha nem csak a földet boríthatná színes és vicces gömbrengeteg, hanem a plafont is el kellene árasztani. Ezért rendeltem néhány hélium palackot is, hogy legyenek szálló lufijaink is.

A félrevezető hadművelet

Mivel végképp nem szerettük volna, hogy Jani rájöjjön a terveinkre, Gabiék meghívták magukhoz egy ünnepi estebédre csütörtökre, de a bulit szombaton tartottuk. Gabiék a 12. kerületben laknak, nem akartuk a palackokat mi, többiek cipelni, ezért egyből oda szállíttattuk ki hozzájuk. Viszont, természetesen nem akartuk, hogy rosszkor érkezzen a palackfutár, és azt sem, hogy rejtegetniük kelljen az ünnepi vendég elől. Az nyilvánvaló, hogy a lufikat könnyen tudtuk szállítani mi is. De nagyon sikeres kommunikációt folytattunk a céggel, akiktől a hélium palackokat rendeltük. Roppant rugalmasak voltak és akkor szállították az árut, amikorra mi igényeltük. Egy pillanatig nem problémáztak, látszott, hogy nekik csak az a céljuk, hogy nekünk megfelelően járjanak el. Szerintem így kell viselkednie egy nem mindennapi árut közvetítő cégnek. Ez nagyon sok szervezéstől megkímélt minket. Már a telefonban is nagyon szimpatikus volt a hozzáállásuk, mikor elmondtuk nekik, hogy mire van szükségünk, készséggel felvilágosítottak róla, hogy mit és milyen mennyiségben kell rendelnünk. Egy szóval maximálisan meg voltunk elégedve a hozzáállásukkal és a szolgáltatásukkal. Már ekkor biztosak voltunk benne, hogy legközelebb, ha hasonló termékre lesz szükségünk, őket fogjuk megkeresni. A futár segített a próba léggömbök felfújásában is, szóval nagyon meg voltunk elégedve.

hélium palack

A második előzmény

Jani természetesen nagyon meglepődött a neki szervezett partin, sokat gondolkodott előtte, hogy vajon mit tervezünk a számára, és erre aztán tényleg nem számított. Gabi a buli után megkért engem, mivel egyedül én voltam autóval, hogy az egy megmaradt palackot vigyem haza hozzánk, mert nálunk jobban elfér. Én időközben teljesen megfeledkeztem róla és ott pihent az autómban arra várva, hogy újra felfedezzem. Nem sokkal a szülinap után egy másik buliba voltam hivatalos, régi iskolai pajtásaim kisfia lett öt éves. Mivel túl sok szendvics és egyéb nassolnivaló maradt, a barátaim felajánlották, hogy vigyem haza nyugodtan, tudják, hogy nem szeretek főzni. Ezen az apropón felbuzdulva, szóltam a harmincasok társaságának, hogy mi lenne, ha elmennénk másnap piknikezni.

Pikniktől a kempingig

El is mentünk az egyik kedvenc kiránduló helyünkre, hogy megegyük a „gyerekek maradékait”. Annyira jóra sikeredett a hangulat, hogy nem akaródzott hazamenni és bejelentkeztünk a két kilométerrel odébb eső kempingbe. Voltak faházak, de nálam speciel mindig van egy sátor, hiszen nagy túrázó vagyok. Mikor elkezdtem kipakolni, egyszer csak elém gurult a hélium palack! Nagyon meglepődtem és kiemeltem, hogy lássák a többiek is. Általános jókedv kerekedett, kiderült, hogy itt-ott a kesztyűtartókban és a portán akadnak alkalmas lufik, így pár darabot fel is tudtunk fújni. Ennek János különösen örült, hogy a saját partiján nem próbálhatta ki, hogyan kell használni a palackot, de most ő fújta fel az összes léggömböt, mindenki nagy derültségére. Így kerekedett végül egy több hónapon átívelő szórakozás egy egyszerű szülinapi buliból és az előkészületeiből. A Gázpalack futárnak pedig azóta is hálásak vagyunk, hogy nem egyszer, de már kétszer is hozzájárultak a mi mulatásunkhoz. És valószínűleg ez a szám a továbbiakban csak nőni fog!

El is mentünk az egyik kedvenc kiránduló helyünkre, hogy megegyük a „gyerekek maradékait”. Annyira jóra sikeredett a hangulat, hogy nem akaródzott hazamenni és bejelentkeztünk a két kilométerrel odébb eső kempingbe. Voltak faházak, de nálam speciel mindig van egy sátor, hiszen nagy túrázó vagyok. Mikor elkezdtem kipakolni, egyszer csak elém gurult a palack hélium! Nagyon meglepődtem és kiemeltem, hogy lássák a többiek is. Általános jókedv kerekedett, kiderült, hogy itt-ott a kesztyűtartókban és a portán akadnak alkalmas lufik, így pár darabot fel is tudtunk fújni. Ennek János különösen örült, hogy a saját partiján nem próbálhatta ki, hogyan kell használni a palackot, de most ő fújta fel az összes léggömböt, mindenki nagy derültségére. Így kerekedett végül egy több hónapon átívelő szórakozás egy egyszerű szülinapi buliból és az előkészületeiből. A Gázpalack futárnak pedig azóta is hálásak vagyunk, hogy nem egyszer, de már kétszer is hozzájárultak a mi mulatásunkhoz. És valószínűleg ez a szám a továbbiakban csak nőni fog!