Amikor nem fáj a fejem, ha kifogy a tintapatron

Valahogy gyerekkorom óta vonzódom a természethez. Ősi erővel hívogat mindig maga felé, hogy töltsek minél több időt kinn, a szabadban, legfőképpen valami vízparti területen. Ilyen környezetben mindig nagy dolgokról tudok gondolkodni, hatalmasakat meditálni és befelé figyelni és nagy döntéseket hozni az életemmel kapcsolatban. Hogy miben rejlik ennek a magyarázata, pontosan nem tudom. Rá lehet fogni, hogy víz jegyben születettem, de nemes egyszerűséggel az is lehet, hogy gyerekként ezt a közeget szokta meg a szervezetem. Végtelen nyugalom, béke, béka és harmónia. Hihetetlen mértékben fel tud tölteni, ha ki tudok szakadni a mindennapok zajából egy ilyen közegbe, még ha csak akár egy rövid hétvégére is. A munkatársaim szokták észrevenni a leginkább, hogy ha esetleg pénteken már nagyon zabosan megyek haza, egy rövid kempingezés után hétfőn ismét én vagyok a megtestesült zen és semmivel sem lehet felhúzni. Legalábbis bármennyire próbálkoznak, általában nem járnak sikerrel.

Számomra az a legjobb ezekben a lopott hétvégékben, hogy nem kell érte elmenni a világ végére, mert itthon is annyi gyönyörű vidék van, ahova ki lehet ugrani pár napra és a kutya nem bánt minket, ha netán egy kis vadkempinghez volna kedvünk. Ismerek például egy eldugott duna-parti szakaszt nem messze a fővárostól, de mégis távol a zajtól, ahová rendszeresen kijárok nyaranta. Csend van és béke, néha lehet barátkozni arra tévedő horgászokkal vagy vízitúrázókkal, de egyébként a béke szigete. Nagyon fontosnak tartom ezeket az alkalmakat, amikor kicsit visszatalálok önmagamhoz, mert a mai rohanó világ hétköznapjaiban erre sokszor nehezen találok lehetőséget.

Nap mint nap folyamatosan újonnan szembejövő feladatokat kell megoldanunk, teljesen mindegy, hogy az egy cipőfűző bekötésével van egy szinten nehézségben, vagy egy kvantumfizikai egyenlet megoldásával. A legutóbb például tintapatron rendelés esete forgott fenn. Nyilván nem beszélünk világot megváltó dologról, le kell ülni a laptop elé és keresni egy elfogadható forgalmazót. Nemes egyszerűséggel én egy nyomtató alkatrészekkel foglalkozó oldalt találtam, bármily meglepő és innen szereztem be az új eszközt. Egyből nagyon szimpatikussá vált az oldal. Egyrészt mert nagyon széles választékkal rendelkeznek, másrészt pedig mert minél többet rendelek egy adott termékből, annál olcsóbban kapom meg az eszközt darabárra vonatkoztatva. Tehát például egy darab HP toner nettó 48 ezer forint, de ha kettőt rendelek belőle már csak 47, ha hármat 46 ezer forint a darabára és ez szinte minden termékükre vonatkozik. Nem nagy a kedvezmény, de mégis több mint a semmi. Ezen kívül nem csak eredeti, de utángyártott termékek is vannak a választékukban, ami azt jelenti, hogy nem csak a prémium árú termékeket árusítják, hanem az elérhetőbb árazásúakat is. Tonerből egyébként rengeteg félével foglalkoznak, csak felsorolás szerűen itt vannak a szóban forgó márkákhoz elérhető termékek: Brother, Canon, Epson, HP, Kyocera, Lexmark, OKI, Panasonic, Samsung, Sharp, Xerox, Philips, Ricoh. Ezeknek a márkáknak számtalan nyomtatújukhoz elérhető toner a webshopban.

Tintapatronból is többfélével foglalkoznak, rendelhető tőlük Canon, Lexmark, HP, Philips és Epson termékekhez szükséges patron is. Ezekben az esetekben is szériától és márkától függően elérhetőek eredeti, márkás patronok illetve olcsóbb, ám de minőségében nem feltétlen rosszabb, utángyártott termékek.

Az értékesítési tevékenységük továbbá kiterjed különböző egyéb lézertechnikai termékekre, mint például dob, fixáló vagy épp transzfer. Ezen kívül elérhető még náluk festékszalag és faxfilm is, valamint különböző méretű, kiszerelésű és minőségű papírok. Rendelhető például plotter papír, de fotópapír is tintás és lézeres üzemű nyomtatókhoz is.

A vásárlás menetét tekintve nincs nehéz dolgunk. Ki kell keresni a megfelelő terméket, erre egy nagyon jól beállított keresőnk van, ami a lehető leginkább felhasználóbarát módon segít nekünk abban, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben találjuk meg a keresett tonert vagy tintapatront. Ha bármit nem találunk, ott az ügyfélszolgálat, mindenben segítenek és nagyon kedvesek. Abból a szempontból is nagyon jó a rendszer, hogy amennyiben nem vagyunk jártasak a piac kínálta lehetőségekben, itt ha egy termék oldalára navigálunk rögtön láthatjuk a kapcsolódó cikkeket is, tehát például egy toner vagy tintapatron esetében az eredeti termékek mellett megjelenítődnek az olcsóbb, utángyártott verziók is. Én ezt is nagyon hasznos funkciónak találtam. Azt is láthatjuk ekkor, hogy az adott eszköz még milyen nyomtatókkal kompatibilis, vagyis hányféle esetben tudjuk felhasználni.
Ha kiválasztottuk a szükséges termékeket, lehetőségünk van regisztráció nélkül vásárolni, de regisztrálhatunk is, így könnyebben visszakereshetjük majd a korábbi tevékenységeinket. Végül pedig véglegesíthetjük a rendelést, megadhatjuk hová jöjjön a csomag és mivel szeretnénk fizetni – sajnos a Monopoly pénz itt sem opció -, a minimális rendelési tétel pedig bruttó 5000 forint.

A kiszállítás tekintetében is olvashatók hasznos információk a honlapon. Például, hogy a különböző színjelölések mit takarnak a termékek mellett a megrendeléskor:
– zöld pipa: ha a rendelés az adott munkanapon délig beérkezik, akkor a terméket a következő munkanapon GLS futár fogja kiszállítani, reggel 8 és délután 5 óra között
– ciánkék pipa: a termék általában 1-4 munkanapon belül szállítható ki a megrendelőhöz
– narancssárga homokóra: a termékre lehet, hogy kicsit többet kell várni, de akár a másnapi kiszállítás is lehetséges, érdemes ezért megérdeklődni az ügyfélszolgálaton, mire van lehetőség.
Természetesen minden esetben a lehető leggyorsabban igyekeznek visszajelezni és teljes körű tájékoztatást nyújtani a termék elérhetőségét és érkezését illetően. A GLS pedig minden esetben reggel 8 és délután 5 óra között szállítja ki a megrendelt csomagokat. A kiszállítás napján a futárszolgálat e-mailben küldi az értesítőt a kiszállítás várható időpontjáról, valamint a futár telefonszámáról. Ekkor meg lehet próbálni tárgyalni vele arról, hogy más időpontban érkezzen, ebben általában segítőkészek szoktak lenni, de kötelezve nincsenek az efféle rugalmasságra, tehát embere válogatja.
A kiszállítás minden rendelésre ingyenes, hiszen a minimális rendelési tétel 5000 forint.
A GLS futárszolgálaton kívül lehetőség van még GLS csomagpontra kérni a megvásárolt termékeket. Ez ugye annyiból jobb, hogy hosszú nyitvatartási idővel rendelkeznek és mi döntjük el, hogy mikor megyünk átvenni a terméket, egészen 5 munkanapon keresztül bármikor. Szerződéses ügyfelek esetén pedig van lehetőség más egyéb magán úton történő kiszállításra is, de ez egyéni megegyezés tárgyát képzi, egyszeri megrendelőknél nem jön szóba.

A nyomtatoalkatresz.hu szóval nekem nagyon bejött, mindent megtaláltam rajta pillanatok alatt, amire szükségem volt és ha nem lettem volna kellően jártas a témában, akkor is kaptam volna annyi segítséget, amivel már bátran megrendelhettem volna a szükséges tintapatront. A kiszállítással és az egész folyamattal semmilyen problémám nem volt, minden az ígértek és vártak szerint zajlott, legközelebb is őket fogom választani. Mindazonáltal megjegyezném, hogy még mindig sokkal jobb a Duna-parton meditálni és kempingezni, mint ezekkel az ügyes-bajos hétköznapi dolgokkal foglalkozni. Elvégre, a természetben nem fáj a fejem, ha kifogy a tintapatron…

tintapatron rendelés