Budapesti diákmunka keresés kempingezés közben

Természetközelben lenni egyet jelent a nyugalommal

Mindig szerettem sportolni és a természet közelében lenni, de az összes dolog közül a kedvencem a kempingezés. A kempingezés több okból kifolyólag is közel áll a szívemhez. Egyrészt azért, mert ahogyan azt már említettem, imádom a természetet, másrészt számtalan jótékony hatása van egy-egy a szabadban töltött napnak, hiszen a kempingezés egy olyan tevékenység, amely lehetőséget kínál arra, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsünk a természettel, illetve, hogy lelassítsunk kicsit és élvezzük a csendet és a nyugalmat.

Már sok éve nagyvárosban élek, és elismerem, a hétköznapokban sokszor élvezem a számtalan lehetőséget és előnyt, ami a nagyvárosi léttel jár együtt. Azonban időről időre szükségem van a kikapcsolódásra, és számomra ez egyet jelent kiszakadni a város forgatagából. Szomorú, hogy a modern városi élet gyakran mennyire eltávolít minket a természettől. A mindennapi rohanás során könnyen elfelejtjük, milyen a természet csendje és mennyire gyönyörű a szabad égbolt.

Az év első kempingezése

Izgatottan várom mindig az év első kempingezését, erre a tavaszi hónapok tökéletesek. Nincsen már hideg, de még olyan meleg sem, hogy meggyulladjak. Így, amint beköszönt a jó idő, már kezdem is a szervezést. Az idei évet különösen vártam, hiszen karácsonyra a családomtól egy új sátrat kaptam. Nem mintha a réginek baja lett volna, de az narancssárga volt, és be kell, hogy valljam, utáltam a színét. A mostani nagyon tetszetős volt. Gyönyörű kék színben tündökölt. A kempingezésre mindig egy vidéki barátommal szoktam menni, és ez most sem történt máshogy.  Amikor csak időm engedni vidéken vagyok, hiszen imádok kiszakadni a város hangzavarából és nyüzsgéséből.

A barátom viszont pont az ellentétem. Az ideje nagy részét vidéken töltötte és csak nemrég költözött a nagyvárosba. Kicsit még elveszettnek is érezte magát, ugyanis a tanulmányai miatt döntött úgy, hogy költözik. Még nem voltak kialakult kapcsolatai, és a munkaszerzéssel is gondjai adódtak, mert az iskola mellett nem mert bevállalni egy teljes állást. Át tudtam érezni a helyzetét, hiszen én is jártam ebben a cipőben. Meg is osztottam vele az aranyat érő titkot. Ha még tanulsz, de mellé szeretnél pénzt keresni, akkor neked diákmunkát kell vállalnod!

A budapesti diákmunka akár gyorsítósávra is tehet a későbbi álláskeresés során!

Mutattam neki egy nagyszerű weboldalt – a topiwork.hu-t -, ahol rengeteg budapesti diákmunka közül lehet válogatni. Mivel még csak most kezdte a felsőbb oktatásban való részvételt, nem volt neki tapasztalata, hogy hogyan és mit kell csinálni. Vagyis, pontosabban azt, hogy mit érdemes tenni. Természetesen neten volt pár kósza próbálkozása, de elveszett az információk rengetegében. Jó baráthoz mérten felajánlottam neki, hogy akár már kempingezés közben is megnézhetjük a kínálatot és kereshetünk valami hozzá illő diákmunkát Budapesten. A lényeg az, hogy kipróbálja magát többféle szituációban. Én annak idején még nagyon tanácstalan voltam és több felé is húzott a szívem.

A topiwork.hu-n elnyert budapesti diákmunka keretei között viszont volt alkalmam többféle munkát is kipróbálni. Ráadásul tehettem ezt úgy, hogy nem kellett hosszútávra elköteleznem magam. Jó volt egyik hétvégén hostessként fogadni egy rendezvényen az embereket, majd utána a másik héten már valami egészen mást csinálni. A diákmunka viszont nem csak azoknak jó, akik még nem tudják pontosan mit is szeretnének, hanem azok számára is kifejezetten kiváló választás, akik pontosan tudják, mit szeretnének.

Amikor a tapasztalat számít

A diákmunka keretei között a topiwork.hu-n elérhetők gyakornoki munkák is, méghozzá rendkívül változatos területeken. Ezekkel a lehetőségekkel élve hatalmas előnyt lehet szerezni már a diákévek alatt, hiszen, mire véget érnek a tanulmányi évek, rendelkezik az illető releváns munkatapasztalattal, és valljuk be őszintén, a tapasztalat sok esetben felbecsülhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy az igazi helyzetekből és esetekből néha olyanokat is megtanulhatunk, amiket az iskolapadban nem volt módunk. Sőt az olyan cégek, akik gyakornokokat vagy diákokat alkalmaznak, sok esetben az iskola éveik letelte után véglegesítik azokat a diákokat, akik náluk voltak. Ez mindenkinek egy nyerő helyzet.

A cég vezetősége már alaposan fel tudja mérni az adott személy kompetenciáit és terhelhetőségét. A frissen végzett diákok, akik általában frissen végzett álláskeresők is egyben, nagyon örülnek, ha azonnal kapnak állásajánlatot. Ráadásul, ha ezt egy olyan cég ajánlja fel, akit ismer és a munkakörnyezet már nem ismeretlen, az csak külön jó. Ezek azok a szerencsés esetek, amikor frissen diplomázottak már rendelkeznek akár 1 éves releváns munkatapasztalattal, köszönhetően annak, hogy ügyesen választottak maguknak diákmunkát vagy gyakornoki munkát. Tehát összességében elmondható, hogy ezekkel a lehetőségekkel a diákévek alatt vétek nem élni. Az pedig, hogy a tapasztalat szerzésért még fizetnek is az csak külön ráadásnak számít.

A nem várt felismerés egy diákmunka közben

Sok olyan személyt ismerek, akik az iskolás éveiket kizárólag tanulásra és bulizásra használtak, mondván a munka majd ezután jön. És amíg lehetőség van rá addig nem szeretnének ezzel foglalkozni. Mondanom sem kell, hogy némelyiküknek jó hosszú időbe telt mire az iskola után találtak munkát, és talán még több idő telt el, míg belerázódtak magába a munkavégzés menetébe. De persze ez is egy álláspont, a diákmunka nem kötelező, azonban kétséget kizárólag nagyon hasznos és számos előnyhöz juttathat minket. Még akkor is, ha éppen nem is számítunk rá. Emlékszem, amikor már másodéves voltam, de még mindig nem tudtam, hogy majd melyik irányba szakosodjak, és bár még nem voltam vele elkésve, sok társam már nagyon határozott elképzeléssel volt arról, hogy mi lesz a specializációja. Nekem viszont egyformán érdekesnek tűnt az összes. Végül egy, a topiwork.hu-n talált budapesti diákmunka döbbentett rá, hogy mit kell választanom.

budapesti diákmunka

Mindez azért volt érdekes, mert ennek a munkának lényegében semmi köze sem volt ahhoz, amit tanultam. Egyszerű munka volt, szépen fel kellett öltözni és udvariasan köszönteni a bemutatóra érkező vendégsereget. Semmi több. Még beszélgetni sem igazán kellett velük, azonban volt egy kikötés, mégpedig, hogy mindenkinek kedvesen kellett mosolyognia, hiszen egy vendég sem akar zsémbes vagy unott arcokat látni. A jelentkezés pillanatában még úgy gondoltam ez teljesen logikus és igazából felesleges is kiemelni, hiszen én magam is a kedves és mosolygós emberek közelében érzem magam komfortosan. Azonban a nap végére rájöttem, hogy számomra a pult ezen oldalán állni egyáltalán nem kellemes. Megszámlálhatatlanul sokszor bökött oldalba a haverom, akivel együtt mentünk a munkára, hogy a mosoly helyett valami egészen más grimasz van az arcomon. Ezután az esemény után döntöttem el, hogy számomra az ideális hely munka közben nem a front vonal lesz. Igen, tudom, utólag furcsán hangzik, hogy ezt a tapasztalatot pozitívan értékelem, de igenis jó volt, hogy a topiwork.hu által kipróbálhattam ezt is, ugyanis segített abban, hogy később könnyebben a saját utamra leljek. Ezért is támogatok mindenkit, hogy nézzen szét az említett weboldalon, mert még ha nem is találja meg azt az állást, ahonnan majd nyugdíjba megy, számos értékes tapasztalatra – és nem mellesleg elég jó zsebpénzre – tehet szert.