Egy sajátos nyaralás: lángvágással kapcsolatos tanácsok a kempingben

Sokan furcsának tartják, de én nagyon szeretek kempingezni, nomád módon nyaralni menni. Van egy külön hangulata, amikor a szabad ég alatt felveri az ember a sátrát, és a cipzárt lehúzva a természet várja reggel.

Pont ezért az érzésért mentünk ki a gimis baráti társasággal együtt nyaralásképp a természetbe kempingezni.

De ahogy az gyakran előfordul, most sem voltunk egyedül a kempingben. Az egyikünk hegesztésről beszélt, amit a mérnöki szak részeként gyakorlatként kell végeznie, amikor egy idősebb úr odajött, és elkezdett mesélni az Acélpartner nevű cégről.

Arról magyarázott az úr, hogy ő nemrég lángvágás szolgáltatást keresett, és akkor talált rá a cégre, amit ezt beírva érhetünk el az interneten: Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás.

Ebből is látszik, hogy az Acélpartnernél acélszerkezetek gyártása, gépi forgácsolás és durvalemez értékesítés mellett láng- és plazmavágással is foglalkoznak. De – amint a bácsi elmondta – ők felülettisztítással és lemezlakatos tevékenységekkel is foglalkoznak, amikről bevallom, nem sokat tudtam, de a végére már egészen képbe kerütem.

A honlapot is megmutatta az úr, ahol írták, hogy az Acélpartner közel húsz éve működik és szabvány szerint elismert minőségirányítási rendszerrel dolgoznak.

Emellett a lemezkészletet a cég állandóan 2000-2500 tonna között tartja, így tudnak rapid módon reagálni vagy vállalni megbízásokat. – Már pedig ez hatalmas dolog, fiatalok! – mondta el percenként az öregember. De azt is sokat hallottuk, hogy hol érte el mindezt: Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás.

Kereskedésre is van mód az Acélpartnernél. A munkatársak ugyanis mindent megterveznek, elkészítik a műszaki rajzokat, de szívesen segítenek az anyaghasználat, minőség vagy technika terén is.

És hogy miket csinálnak? Különböző tárcsákat, gyűrűket, hasábokat, akár egyedi elképzelés alapján.

Mikor a haveromról kiderült, hogy formatervezőnek tanul, az idős férfi nagyon mondta, hogy mindezek mennyire jól jöhetnek neki, úgyhogy figyeljen.

Ha lángvágás érdekel minket, akkor 3 CNC irányítású gép segítségével a nagyobb vagy vastagabb lemezek esetén is pontos vágást tudnak biztosítani a cégnél.

Így a pontosság és alakhűség alapvető szempont az Acélpartnernél, sőt a felületet meg is tisztítják a szemcseszórás előtti fázisban még.

Mindezeket tehát gyors időn belül tudják is vállalni ezekkel a korszerű gépekkel.

De ezen kívül élletörésre is van például lehetőség a cégnél, így a gyártandó alkatrészeket hegesztési gyökelőkészítéssel látják el, ha a megrendelő úgy kívánja.

Mindezek nekem nem mondtak sokat, de Tomi barátom egészen lelkes lett az információk hallatán, és – nem nagy örömünkre – elkezdett kérdezősködni. – Jó, de van mód plazmavágásra is? – kérdezte. – Persze, 1 és 60 mm közötti vastagságig az is lehetséges az Acélpartnernél. – válaszolta az úr. – 2021 óta pedig új berendezéseik segítségével már újabb lehetőségek is elérhetők a szolgáltatást illetően, melyek bonyolult alkatrészek gyártását is lehetővé teszik.

Mindezek után a bácsi felírta a Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás címszavakat. Majd felhívta a figyelmünket rá, hogy a kapcsolat rész alatt le van írva az Acélpartner telefonszáma, címe és email-elérhetősége.

A sok kéretlen információ kicsit furcsán vette ki magát a kempingben, de valahol mégis hasznos volt, hiszen többen elmentették maguknak az Acélpartner weblapját.

Ilyen és hasonló élményekben is lehet tehát részünk egy sátrazáskor, és egy biztos: ha esetleg láng- vagy plazmavágás érdekelne a jövőben, akkor nekem is elsőre az Acélpartner neve ugrik be.