Eleredt az eső, infrapanelek tövében húztuk meg magunkat

infrapanel
A gázüzemű fűtési rendszer a múlté. Te mikor váltasz infrapanelre?

Családi kemping a természet lágy ölén

Nagyon szeretünk kempingezni a családdal. Már gyerekkoromban is nagy esemény volt, hogy minden nyáron lementünk a Tisza-tó partjára kempingezni a szüleimmel, akkor talán még nagyobb bulinak éltem meg az egész eseményt, mint most. Gyerekként a kemping: varázsvilág. Én olyannyira a szerelmese lettem, hogy a szüleim a nyári szünidőben néha megengedték, hogy a kertben is felállítsuk a sátrat. Az volt az én külön bejáratú kis birodalmam. Nagyon jól elvoltam a sátorban, úgy éreztem, mintha az az én váram lett volna. Emlékszem, hihetetlenül élveztem, hogy csak az enyém a kert, és én vagyok a kapitány. Még az is előfordult néha, hogy áthívtuk a barátaimat hozzánk játszani, akik estére is nálunk maradtak, és kint aludtunk a kertben. Fantasztikus érzés volt így egyesülni a természettel, ez az emlék mindenképpen mély nyomot hagyott bennem.

De persze nem múlt el nyár a nélkül, hogy egy nagyot ne kirándultunk volna a szüleimmel is. Ilyenkor felszedtük a kis birodalmam a kertből, bepakoltuk a kocsiba, és kezdetét vette az utazás. Már a sátor bontáskor nagy izgalommal segítettem a szüleimnek, hihetetlenül nagy örömmel töltött el, hogy megyünk kempingezni. A Tisza-tó környéke egyébként is csodálatos, és nagyon jó energiák áradnak a tó környékéből. Ezt gyerekként nem igazán tudtam megfogalmazni, de valamiért mindig nagyon jól és kiegyensúlyozottan éreztem ott magam. Ez az érzés az idő múlásával sem hagyott alább. A családi kempingezéseket továbbra is tartjuk, annyi különbséggel, hogy én most már a saját páromat is hozom, és külön sátorral érkezünk, csak a helyszínen találkozunk a szüleimmel.

A nyaralást elmosta az eső, de cserébe felfedeztük magunknak az infrapaneleket!

Legutóbb is így történt, boldogan üdvözöltük egymást, amikor találkoztunk. Csakhogy ez alkalommal az időjárás igencsak keresztül húzta a számításainkat. Épp, hogy elkezdtük felállítani a sátrakat, amikor nagy hirtelenséggel leszakadt az ég alja. A kemping tulajdonos megsajnált minket, és azonnal a segítségünkre sietett. Évek óta hozzájuk járunk kempingezni, ezért úgy kezelt bennünket, mint régi jó barátokat. Gyorsan felszedtük a sátrakat, ő pedig leirányított a közeli nyaralójába, ott meghúzhatjuk magunkat, mondta. Az esővel jó hűvös levegő is érkezett, ezért elsőre kételkedtem abban, hogy a nyaralóban megfelelően fel fogunk tudni melegedni. De nagyon pozitívan csalódtam, a ház ugyanis nagyon korszerűen felszerelt volt, a fűtést pedig modern és dekoratív infrapanelek biztosították.

Nagyon megtetszett a barátommal nekünk, amit a nyaralóban tapasztaltunk, így este felütöttük a laptopunkat, és még jobban elmerültünk az elektromos fűtés világában. Az infrapanelről azt is megtudtuk, hogy nem igényel különösebb karbantartást, így telepítés után jóval kevesebb vele a munka, mint például egy klíma berendezéssel. A Klímalglobál.hu internetes webáruházban ráadásul olyan nagy infrapanel kínálattal találtuk szembe magunkat, amelyről álmodni sem mertünk volna! Lehet kapni keretes és szabadon álló verziót is, az oldalon mindkét verzió elérhető. A panelek színe letisztult fehér, sajnos ezt más színre lefesteni nem lehetséges, ugyanis a test ebben az esetben elveszíti a fűtőképességét. Nekünk azonban nincs semmi problémánk ezzel a színnel, nagyon szeretjük a fehér eleganciáját, letisztultságát.

A Klímaglobál webshop nagyon gazdag infrapanel kínálattal rendelkezik!

A NordArt infrapanelek a keretes verzió nűvészi megjelenítésében mutatnak kifejezetten nagyot, bár ez a márka is árul keret nélküli megvalósítást is. A keretes verzióból alumínium illetve fa keretes infrapanel kínálat érhető el, mindkettő igen letisztult és modern külsőt kölcsönöz a helyiségnek, amelybe az infrapanelt telepítjük. A teljesítményük a méretükről függően változik, 200-től 1000 wattig széles skálán mozog a termékpaletta. Az infrapanel vastagsága olyan 20 mm körüli, és minél nagyobb sugárzó felülettel rendelkezik maga a panel, annál nagyobb teljesítménnyel dolgozik. Így a méret és a teljesítmény függvényében dönthetünk arról, a házban melyik helyiségbe szeretnénk infrapanelt telepíteni a fűtés kivitelezése céljából.

A szintén a termékpalettán elérhető G-OLD termékek is kifejezetten tetszetősek. Az infrapanel kínálatban itt megtalálhatók keretes és keret nélküli verziók is, így ki-ki a saját ízlése szerint dönthet, mi mellett teszi le a voksát. A G-OLD panelek közül óriási a választék, így ez a termékcsalád nekünk is felkeltette az érdeklődésünket. Ráadásul ezek már nem csak fehér színben, hanem üveges kivitelben, vagy színes változatban is kaphatók. Így akár kicsit bohém jelleget is kölcsönözhetnek a lakásnak. Persze ha úgy alakul, nem kötelező a teljes lakást infrapanellel befűteni, a G-OLD termékcsaládban megtalálunk kisebb célra, például törölköző szárításra kifejlesztett elemeket is. Ráadásul a gyártó minden termékére öt év teljes körű garanciát ad, ami nagyon kecsegtetően hangzik a termék megvásárlásán gondolkodók számára.

Még az is elképzelhető, hogy mi is elektromos fűtésre váltunk…

Mi a házban a szabadon álló verzióval találkoztunk. Az infrapanelnek nincsenek hőleadási probléma, gyakorlatilag veszteségmentesen termel hőt. Mivel nagyon optimális hősugárzással működik, ezért kifejezetten komfortosan érzi magát az ember a panel környezetében. Sőt! Még az is előfordulhat, hogy néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékleten sem veszítünk a komfort érzetünkön, Ez pedig hosszú távon a rezsi költségeinken is megmutatkozhat, hiszen nem fűtünk olyan erővel, mint ugyanekkora komfort érzet eléréséhez mondjuk a gáz alapú rendszerrel fűtenénk. Máshol még nem igazán találkoztam ezzel a technológiával, de nagyon megtetszett. Össze is néztünk a barátommal, ugyanis épp most szeretnénk építkezni, és mindenképpen korszerű, modern fűtési módot szeretnénk választani. Lehet, hogy az infrapanellel történő fűtés lesz a megoldás?

Sokat olvasgattunk már a témában, és az elektromos fűtésről csupa jót hallottunk ezidáig. És a kínálat, amit a Klímaglobál oldalán találtunk, csak megerősített abban, hogy jó irányban gondolkodunk! Az infrapanel fűtőelemek sokkal jobban tartják a hőt, mint a gáz alapú radiátor társaik, ezért jóval nagyobb hatásfokkal fűtenek. Ráadásul ma már a villany ára jóval kiszámíthatatlanabb, mint a gázé. Az elektromos áram felhasználás ára ugyanis jóval kisebb mértékben nő, mint a gázé. Miért ne gondolkodhatnánk így elektromos fűtési rendszer kiépítésén? Egyébként is nagyon pártoljuk a minél zöldebb megoldásokat, a környezetbarát kialakításokat. Az is felmerült már közöttünk, hogy a ház tetejére pedig napelemeket fogunk telepíteni – ebben az esetben az elektromos fűtési rendszer aztán a napelemes rendszerrel is összeköthető lehet a későbbiekben. Így még több energiát és költséget megspórolhatunk magunknak, még a fűtési szezonban is!

Zárszó

A nyaralást szerencsére nem dobtuk ki az ablakon, kemping nélkül is volt ám mit megnéznünk a Tisza-tó környékén. Bár nem számítottunk ekkora esőzésre, de azért így is megoldottuk az aktív pihenést. Gyorsan bevásároltunk gumicsizmából, esőkabátból, és neki is láttunk a kirándulásnak. A szállásra visszatérve pedig a legdidergősebb napon is mindig kellemes meleg fogadott, így egy szavunk nem lehetett panaszra! Ráadásul rengeteg új információval gazdagodtunk az infrapanelekkel kapcsolatban, és ki tudja, hazaérve talán el is kezdjük az elektromos fűtési rendszerünk megtervezését a párommal.