Hogy a kempingezés nyugodtan telhessen

Nyaranta a barátokkal vagy a családdal mindig időt szakítunk arra, hogy elmenjünk kempingezni, pihenni. Ez számomra egy nagyszerű kikapcsolódási forma, hiszen a mindennapjaim elég pörgősek, mindig sok a tenni való, így keresem azokat a lehetőségeket, amikor kicsit megpihenhetek, erre pedig a természet az egyik legjobb hely. Nyugalom van, nem kell sietni sehová, ilyenkor nincsenek gondok és tudunk ténylegesen egymásra és magunkra is figyelni.

Mivel minden nap sokat utazok. Egyik helyről a másikra időre oda kell érnem, így számomra nagyon fontos, hogy biztonságban érezhessem magam az autómban és tudjam azt, hogy el is jutok oda, ahová éppen szeretnék és nem hagy cserben az autóm. Ebből kifolyólag, mielőtt elindulnék egy hosszabb útra, mindig megnézetem az autómat, hogy minden rendben legyen, ne útközben érjen a meglepetés és a baj. Szeretek mindenre felkészülni, hogy kevés váratlan meglepetés érhessen, így akkor is megnézetem az autómat, amikor én ugyan nem észlelek problémát, de tudom azt, hogy régen látta egy hozzá értő szakember.

A múltkor például úgy éreztem vezetés közben, hogy valami nem ugyanolyan mint, eddig. Mintha az autó másképp reagálna, az irányítás nem volt az igazi, nem olyan volt, mint a legutóbbi vezetésemnél. El is meséltem ezt egy barátomnak, hátha vele is előfordult már ilyen és tud tanácsot adni nekem, hogy mi lehet a baj, mit kéne megnézetni a kocsin. Ő azt tanácsolta, hogy a futóművet lenne érdemes ebben az esetben megnézetni, mert lehet, hogy egy futómű beállítás segítene a dolgon. Mivel tudtam, hogy a futómű hiba nem játék, hiszen közlekedésbiztonság szempontjából elég fontos szerepet tölt be, így el is kezdtem az interneten keresgélni, hogy hová lenne érdemes vinni az autómat. Ekkor találtam rá erre az oldalra.

Mivel még egyik ismerősöm se ismerte ezt a szervizt, az értékelésekre és a véleményekre hagyatkoztam és bíztam benne, hogy jó döntést fogok hozni. Amikor rákattintottam az oldalukra egy letisztult felülettel találtam szembe magamat. Letisztult, átlátható és mindent megtaláltam egyből, amit kerestem. Minden szolgáltatáshoz találhatunk egy tájékoztatót, fontos tudnivalókat és kép illusztrációk is színesítik az oldalt. Nekem nagyon tetszett a felépítése. Rengeteg szolgáltatás elérhető náluk, hogy néhányat említsek: autó átvizsgálás és állapotfelmérés, fék javítás és szerviz, gumi, kipufogó, olaj és vezérlés csere, autó villamosság szerviz, autóklíma töltés, javítás, fertőtlenítés, tisztítás és természetesen megtaláltam a számomra éppen szükséges szolgáltatást is a futómű beállítást.

Kiválasztottam ezt a szolgáltatást, és további érdekes információk tárultak elém. Minden hasznos dolgot leírnak, ami a futómű beállításához szükséges, például, hogy milyen hibáknál lehet a futóművel a probléma: leghamarabb a kormányzásnál vesszük észre ezt a hibát, például jobbra vagy balra húz a kormány. Ezt elolvasva biztosabb lettem abban, hogy ez a szolgáltatás kell majd nekem. De arról is olvashatunk még itt, hogy hogyan fogják elvégezni ezt a műveletet és hogy mire kell figyelni, még a futómű beállítása előtt. Ezeket én is szem előtt tartottam, mielőtt elvittem a kocsimat a szervizbe. Mindent elolvastam, rendesen tájékozódtam és úgy döntöttem, hogy ide fogok időpontot foglalni. És hogy miért ezt a szervizt választottam?

Ez egy márkafüggetlen autószerviz, így mindegy, hogy milyen autóval rendelkezek. Ez már egy jó pont volt nálam, hiszen nem szűkítette le a kört, hogy milyen márkájú autókkal dolgoznak, így amennyiben jó véleményem lesz róluk, egy esetleges autó csere után is tudok hozzájuk menni, még akkor is, ha az új kocsinál nem maradtam márka hű. Pozitívum volt még, hogy számomra könnyen megközelíthető helyen van, az árak nincsenek elszállva, barátságosak és megfelelő szakértelemmel rendelkeznek az itt dolgozó emberek. Már csak abban bíztam, hogy a megérzéseim és a látottak alapján jó döntésnek fog ez bizonyulni. Bíztam abban is, hogy időben fognak tudni időpontot adni és nem kell hónapokat várni arra, hogy a probléma megoldódjon. De ebben sem okoztak csalódást a számomra.

Az időpont foglalás gördülékenyen ment, semmi probléma nem adódott közben és volt is olyan szabad időpontjuk, ami nekem is megfelelt. A megbeszélt időpontban el is vittem a kocsimat. Kedves fogadtatásban volt részem és ahogyan beszélgettünk, azt éreztem, hogy megfelelő szakértelemmel rendelkező emberek dolgoznak itt. Értenek ahhoz, amit csinálnak. Miután elmondtam, hogy mit tapasztaltam, ami miatt ide hoztam az autót, neki is kezdtek a munkának. Megnézték, hogy mi lehet a pontos probléma, tényleg futómű beállítást kell-e rajta elvégezni, és neki is láttak a javításnak.

futómű beállítás

A vártnál hamarabb kész is lett az autóm. Elmondták mi volt a pontos probléma, mit csináltak és mire figyeljek majd a jövőben. Megerősítettek abban, hogy a futómű beállítás és a futóművel kapcsolatos hibák valóban mennyire veszélyesek lehetnek, így ha ezt beállítják, életet is menthet. Miután ezt meghallottam, nagyon örültem neki, hogy nem halogattam ezt a problémát. Ugyan néha előfordul, hogy egy-két dolgot halogatok, mert épp nincs kedvem hozzá, de úgy néz ki, most kifejezetten jól tettem, hogy egyből cselekedtem és nem vártam meg azt, hogy rosszabbra forduljon a helyzet.

Az árat tekintve meglepetés nem ért, hiszen ugyanazzal az árlistával dolgoztak, ami a honlapon is fellelhető.

Miután mindent átbeszéltünk elindultam haza felé. A különbség máris érezhető volt a kormányzásnál. Újra olyan lett az én kis szeretett autóm, mint korábban. Tökéletesen működött. Pontosan azt tette, amit én akartam. Nagyon örültem, hogy végül ezt az autó szervizt választottam, és ide hoztam az autómat.

Az időpont foglalás és egyeztetés simán zajlott, mindenről tájékoztattak, jó tanácsokkal is elláttak, az árak kedvezőek és a problémát remekül megoldják. Most már, ha valakinek ilyen, vagy hasonló problémája lesz az autójával mint nekem volt, akkor mindenképpen ajánlani fogom ezt a szervizt, hiszen márkafüggetlen, így bárkinek ajánlhatom, szívesen dolgoznak bármilyen márkájú autóval és a legfontosabb, hogy számomra tökéletesen bevált, megoldották a problémámat.

Így most már nyugodt szívvel indulhatok el a barátokkal kikapcsolódni, és nem fog semmilyen váratlan meglepetés érni az oda vagy vissza vezető úton. Ami még szintén fontos, hogy a kempingezés közben sem fog egy ilyen megoldatlan probléma a fejemben járni. Egyből cselekedtem amikor a probléma felütötte a fejét, így most nyugodtan alhatok majd.

Ha számodra is fontos az, hogy időben észre legyen véve a probléma és nyugodtan tudj minden nap elaludni, hogy a holnap reggel is probléma mentesen tudjon indulni, akkor érdemes időben szerelőhöz vinni az autót. Főleg egy futómű beállítás miatt vagy fék cserére, ha úgy érzed már nem olyan, mint korábban volt. Fő a biztonság és ez legyen mindig szem előtt.