Így mentett meg minket az autótakaró ponyva

A családommal a hobbim a kempingezés.

Egyrészt, szoktunk csak kirándulási célzattal is kempingezni. Van egy viszonylag nagy terepjárónk, amivel ezt szerencsére könnyen megtehetjük. Ilyenkor felkerekedünk, bepakolunk a testvéreimmel, vagy a gyerekekkel, és kiszabadulunk a természetbe.

Máskor pedig fesztiválozni járunk, ahol szintén kempingben alszunk. Szerintem ez egy nagyon jó megoldás arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, kilépjünk a komfortzónánkból.

Az ilyen alkalmak körültekintő felkészülést igényelnek. Kellenek jó minőségű sátrak, polifoamok, amin aludhatunk, vagy esetleg kisebb matracok. Zseblámpa vagy fejlámpa is elengedhetetlen.

Aztán az autót is fel kell készíteni. Mi minden ehhez szükséges kelléket igyekszünk az olajwebshop.hu-ról megrendelni, mert ők nagyon megbízhatóak, sosem csalódtunk még bennük. Ellenőrizni kell, hogy megvan-e az elsősegély csomag, égnek-e a lámpák, a reflektor. Olajszintet is mérünk ilyenkor, illetve a gumikat is ellenőrizzük, hogy évszaknak megfelelőek-e. A legalapvetőbb szerszámokat is ellenőrizzük ilyenkor, hiszen egy defekt bármikor jöhet. Éppen ezért mi rendes, jó minőségű pótkereket hordunk magunkkal az autóban, mindig évszaknak megfelelőt, hogy egy defekt miatt ne kelljen a kirándulásunkat megszakítanunk. Ezenkívül pedig mi autótakaró ponyvát is szoktunk magunkkal vinni, hiszen sosem tudhatjuk, hol száll ránk az este. Ez igaz az olyan kirándulásokra is, amikor hotelban szállunk meg. Volt már, hogy este, mikor a szállásra értünk, láttuk, hogy szállingózik a hó, viszont nem állt rendelkezésre fedett parkoló. Ilyen esetben nagyon is jól jött az autótakaró ponyva, de sajnos a ponyvával kapcsolatban volt egy ennél sokkal kellemetlenebb és érdekesebb sztorink is…

Egyszer sajnos az történt, hogy nagy vihar kapott el bennünket a kirándulásunk első napján, és közben kiderült, hogy az egyik sátor ki volt lyukadva. Észrevettük a szivárgást, és először nem tudtuk mitévők legyünk… Majd a húgomnak eszébe jutott, hogy ott van a csomagtartóban az autótakaró ponyva, terítsük rá azt a sátorra! Kicsit összehajtogattuk, hiszen elég nagy volt a ponyva a sátorra. Az oldalakon kövekkel rögzítettük, majd egy kicsi bejáratot készítettünk rajta.

Ez az ötlet mentette meg az egész kirándulást, hiszen ha eláztunk volna rögtön az elején, biztosan vissza kellett volna fordulnunk és haza kellett volna mennünk száraz holmiért.

Ha ti is sokat jártok kirándulni, vagy sokat használjátok az autót olyan alkalmakra, amikor nem vagytok biztosak benne, hogy lesz garázs vagy fedett parkoló, akkor nagyon ajánlom egy autótakaró ponyva beszerzését! Ahogy említettem, a kedvenc autós webshopomból tudtok is ilyet rendelni, nagyon jó áron. Egy ilyen kis befektetéssel sérülésektől és a rozsdásodástól is megóvhatjátok hosszú távon az autót. Az oldalon azt is leírják minden egyes ponyvánál, hogy milyen autókra jó, így nem kell tudnod a pontos méreteket. mit mi használunk, az ez a háromrétegű, több évszakos ponyva terepjárókra. Azt pedig végképp nem felejtjük el, hogy egy egész hosszú hétvégés programunkat mentette meg!