Kempingben beszéltek az energiatanúsítványokról

Kempingezni a családdal nem csak azért szeretünk, mert ez sokkal olcsóbb, mint ha hotelbe mennénk, és nem is csak azért, mert nagy szabadságot ad, hisz a sátrat bármikor fel lehet szedni. De azért is jó dolog a kempingezés, mert általában sok ember van körülöttünk, és sok új ismerőst szerezhetünk közben. A legutóbbi alkalommal is találkoztunk egy kedves családdal. Elkezdtünk délután beszélgetni, és az lett belőle, hogy este együtt is vacsoráztunk. Megbeszéltük, hogy mind a ketten el akarjuk adni a házunkat. Nem is tudtam, hogy mennyi mindent át kell előtte gondolni. Például ez a család mondta, hogy eladás után még energia tanúsítványt is kell szerezni a házhoz. Ez ma már kötelező.

Az energiateljesítmény igazolás célja az ingatlan energiahatékonyságának felmérése és kommunikálása. A-tól G-ig osztályozza, amely jelzi a ház energiateljesítményét, és az A nagyon hatékony és G nagyon nem hatékony.
A tanúsítvány felsorolja azokat a módszereket, amelyekkel az ingatlan energiateljesítménye javítható. Tehát az energiateljesítményre vonatkozó tanúsítványok információkat tartalmaznak az ingatlan energiahatékonyságáról és tippeket annak javítására, mivel minél jobb a minősítés, annál alacsonyabbak a működési költségek. Ez jó hír a bérlő számára, és hasznos marketing eszköz lehet a tulajdonosok számára, amikor a házukat értékesítik.

Az energetikai tanúsítvány árak nem is olyan magasak, de utána kell nézni, hogy olyan ember végezze el az értékelést, akinek képesítése is van rá. Örülök, hogy mindezt megtudtam a kempingben, most már sokkal többet tudok a házak eladásáról.