Kempingezés közben a Google találati listáját elemeztük

Érdekes tapasztalattal zárult a legutóbbi baráti kempingezésünk. A Google-ról, a világról, az internetről és az érvényesülésről beszélgettünk a barátaimmal. Szeretünk időről időre elvonulni egy kicsit a hétköznapok elől, ilyenkor pedig mindig megbeszéljük, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban. Az egyikünk nemrég vállalkozásba kezdett, azonban hiába kiváló a terméke, valahogy nem indult be az üzlet.

Ekkor kezdtünk el a Google találati listájáról beszélni és meg is néztük, hogy ha beírjuk a terméket, akkor vajon a barátom cégét hányadik találatként hozza ki. Elkeserítő volt az eredmény. Így már megértettük, hogy miért nem találják meg őt a vásárlók. De szerencsére most, hogy már megvolt a probléma, jött a megoldás is. Ez pedig a Keresőben Első csapata, akik pontosan abban elsők, amit a nevük is mutat: keresésben, találati listában.

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – ugyan ki ne vágyna erre? Azonban ez nem csak álom, valósággá válhat. A megoldást pedig a Keresőben Első kínálja. Hogy mi is ez az egész? Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik.

Amikor valamit szeretnénk, valamilyen terméket, szolgáltatást, akkor általában beírjuk a Google-ba és megnézzük a találatokat. Na igen, de nem mindegyiket, hisz a több ezer, több tízezer találatot senki nem nézi át. Hogy melyekre kattintunk? Természetesen az első találatokra. Kiváló helyzetben van tehát az, aki ezen a találati listán az első helyek egyikét, vagy akár az első helyet foglalja el. Hogy min múlik az, hogy ki hányadik helyen szerepel a találati listán? Ez viszont már összetett kérdés és bizony ebben tudnak hathatós segítséget nyújtani a Keresőben Első szakemberei.

Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – ezt kínálják ők, sok-sok látogatót, akikből vásárlók lesznek. Forgalomnövekedést, bevételt. És mindezt hogyan? Linképítéssel. Érdemes ezt a szót is megjegyezni mindazoknak, akik saját céggel rendelkeznek. Persze cégtulajként nem kell tudni mindenhez érteni, de jó ha tudjuk, mi az a linképítés. Hisz hiába jó a termékünk, a szolgáltatásunk, nem biztos, hogy a potenciális vásárlókhoz el is jut a hírünk.

Itt jön képbe a linképítés. Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – ezt a Keresőben Első csapatával mi magunk is elérhetjük. Ehhez az kell, hogy ha valaki beírja a keresőszót a Google-ba, akkor a mi cégünk is az elsők között legyen a találati listán. A Google a kulcsszó beírásakor azt vizsgálja, hogy az adott oldalra mennyi más oldal hivatkozik linkek formájában. Részben ez határozza meg, hogy a találati listán milyen helyet foglal el a cégünk. ebben segít a linképítés és ebben segít a Keresőben Első.

Persze ez az egész ennél jóval bonyolultabb, de a lényeg, hogy a Google találati listáján elöl szerepelni már győzelem. A Keresőben Első pedig segít, hogy ezt elérje a cégünk. A többi már csak rajtunk, az általunk kínált termékek, szolgáltatások minőségén múlik. Ilyen egyszerű. Legalábbis a kempingezés közben erre jutottunk, és mikor legközelebb találkoztunk, már a barátom is megerősített ebben. A cégét egyre többen ismerik meg, hála a Keresőben Elsőnek.