Kempingezés segítsége a multifunkciós babakocsi

A baráti körünk mindig is nagyon szeretett kempingezni, kijárni a természetbe, sütögetni, sétálgatni, bejárni az erdőt, és úgy döntöttünk, hogy e jó szokásunkat megtartjuk a későbbiekben is, amikor gyerekeink születnek. Hát akkor még nem gondoltuk, hogy ennyire bonyolult lesz a kiruccanás, főleg arra nem gondoltunk, hogy mindezt ikrekkel kell megoldanunk. Az elsődleges gond az volt, hogy még babakocsink se volt, amivel az utcán közlekedni tudtunk volna, nem hogy a girbegurba ösvényeken. Így arra a megoldásra jutottunk, hogy először is be kell szereznünk egy babakocsit, ami az ilyen utakon is megállja a helyét. Ha iker babakocsit keresel a legjobb helyen jársz – Babakocsik.hu BABAKOCSIK amiket ezen a webshopon árulnak, mind multifunkcionálisak, ami, mint kiderült, számunkra a legmegfelelőbb választás.

Először is össze kellett szednünk, hogy melyek azok a tulajdonságok, amik a babák számára elsődlegesek, majd amik számunkra azok, és csak az után jönnek, egyéb másodlagos jellemzők. Először is fontosnak tartottuk a babák számára a biztonságot, ugyanis mozgalmas úton, ha nincsenek megfelelően biztosítva az ülésben, könnyen kicsusszanhatnak onnan, és egy kempingtúrán egyértelmű, hogy nem aszfaltozott úton járunk végig. Az 5 pontos biztonsági öv, napjaink egyik legjobb védelme az ehhez hasonló balesetek megelőzése érdekében, és a webshopon talált iker babakocsik mindegyikét felszerelték ezzel. A másik fontos tényező volt a babák kényelme, ugyanis iker babakocsik estében gyakran nagyon kicsi kosarakat készítenek a babáknak, gondolva, hogy már így is elég nagy a babakocsi, nem kell még ráadásul nagy kosarakat is készíteni. Azonban ez két okból is elengedhetetlen. Egyrészt fontos, hogy a babának legyen mozgástere a kosárban, hiszen ha be van szorítva nagyon kényelmetlen tud lenni az utazás, és ezt a sírása is jelezheti. Másrészt pedig a babák gyorsan nőnek, és ha kicsi a kosárrész, megtörténhet, hogy idő előtt kinövik azt, és azt pedig senki sem akarja, hogy újabb babakocsi vadászatba vágjon.

Számunkra nagyon fontos volt, hogy multifunkciós legyen, ugyanis nem tudunk több kocsit megvásárolni, különböző alkalmakra, valamint autós szállításra sem külön mózeskosarat. Mint mondtam számunkra a hobbink is egy fontos szempont volt, azaz, hogy a kocsiba be tudjuk tenni a kicsiket és elutazzunk velük a kempinghelyre. Ez egyrészt a könnyen szét-, valamint összeszerelést jelentette, és az autós hordozást. A másik pedig, hogy a kempinghelyen olyan kocsink legyen, amivel viszonylag könnyen tudtunk közlekedni és ehhez leginkább a sportos babakocsi passzol, amivel terepen is egyszerűbb a mászkálás. Ha már az ilyen döcögős útnál tartunk, fontos az is, hogy a babák ebből minél kevesebbet érezzenek, és ne rázzuk szét a piciket. Ehhez a megfelelő kerekű kocsi, sokban hozzá tud járulni, ugyanis a puhább gumis kerekeken, ez kevésbé jön át, mint a kemény műanyag kerekeken. A másik plusz pont, ami a gumis kerekek mellett érvel, hogy kevésbé csúszik még a fagyott utakon is, így nagyobb biztonságban tudhatjuk gyermekeinket.

Mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezett a kiválasztott babakocsi, sőt még a következő extrákat is tartalmazta, ami számunkra nem elsődleges, de nagyon örültünk a meglétüknek. Az egyik ilyen a tágas bevásárlókosár rész, ahova volt elegendő hely pakolni, és ez kempingezésnél nagyon jól jött, hiszen a babák kintléte nagyon sok fertőtlenítővel, zsebkendővel, nedves törlőkendővel és egyebekkel járt. Így legalább egy részét tudtuk hova pakolni. Ennek kapcsán említeném a következő hasznos kiegészítőt a kocsihoz, ami nem más, mint a praktikus babatáska, ahova még tudunk pelenkát, vagy bébipapit pakolni, így ez is nagyon előnyös volt.

A babakocsikhoz esővédő is tartozott, ami hirtelen jövő zápornál megmentheti gyermekeinket a megázástól és a megfázástól. Annak ellenére, hogy az esővédő teljesen elzárja a csapadéktól babáinkat, a kocsi természetes anyagának köszönhetően jól szellőzik, így nem kell attól félni, hogy a védőfólia használatától megáll a kiskocsiban a levegő.

Az ülésmagasság állítható, ahogyan a kosár iránya is, ugyanis ameddig kisebbek én jobban preferálom, hogy felém nézzenek, hogy biztosan tudják, hogy ott vagyok velük, míg a későbbiekben megfordítható menetiránnyal megegyezően, így amikor már nem kell látniuk engem, ahhoz hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ott vagyok, nézelődhetnek az úton, rácsodálkozhatnak a világra.

Ugyan nem az elsődleges, és talán nem is a másodlagos tulajdonság, azonban nem mehetek el azon tény mellett, hogy a babakocsik dizájnja nagyon fiatalos és ízléses lett. Teljesen letisztult, egyszerű színkombináció és forma, mégis ez teszi különössé és előkelővé a kocsit.

Mindezen tulajdonságok mellé, nagyon jó ár és érték arány társul, amihez hasonlót nem találtunk a többi webshopban, ahol keresgettünk. Így arra a döntésre jutottunk férjemmel, hogy ez lesz a megfelelő babajárgány. A szállítás gyors volt, és teljesen meg voltunk elégedve velük, ráadásul díjmentesen kaptuk házhoz.

A következő kempingnél már be is vetettük a járgányt az ikrekkel, és jelentem, minden a legnagyobb rendben ment. Persze így sem volt egy gyerekjáték a kirándulásunk, de óriási segítség volt a kocsi, és hát miért ne könnyítsünk a helyzetünkön, amennyire csak lehet.