Kempingezéshez a telefon védelme is szükséges

A barátaimmal nagyon szeretünk kirándulni, ezért igyekszünk egy évben többször is hódolni e szenvedélyünknek. Azok a különösen jók, amikor eltöltünk valahol egy éjszakát, hiszen így sokkal több élményt tudunk gyűjteni, mintha egy sima mezei túrázást ejtenénk meg. Mivel egyetemisták vagyunk mind, és nem vagyunk eleresztve pénzzel, általában a legkézenfekvőbb megoldás a kempingezés. Mindenkinek van sátra, a kempinghelyért fizetni pedig a töredékébe kerül annak az összegnek, amit esetleg egy apartmanos üdülésért kellene kifizetnünk. Tavasszal, ahogy megérkezett a jó idő, úgy döntöttünk, hogy meg is ejtjük az év első kempingezését a hegyekben. Mindenképpen megfelelő felszerelést kellett pakolnunk, mert nappal hiába volt nagyon kellemes a hőmérséklet, estére jelentősen lecsökkent. Így tehát minden óvintézkedést meg kellett tennünk annak érdekében, hogy meg ne fázzunk esetleg.

De nem csak a ruházatot és a sátorozáshoz szükséges felszerelés tekintetében volt szükség óvintézkedésekre. A kirándulás előtt nem sokkal ugyanis összetörtem a telefonom. Hiába volt rajta extra erős üvegfólia, olyan magasról és olyan kemény felületre ejtettem le, hogy esély sem volt arra, hogy épen megússza az esetet. Mivel nem ez volt az első alkalom, tudtam, hogy extra óvintézkedéseket kell tennem annak érdekében, hogy ez ne forduljon újra elő. Tudtam, hogy egy olyan erős tokra van szükségem, ami kibír még engem is, a nagy telefontörőt, ahogy a barátaim hívtak. Nagyon szerettem eddig a szebbnél szebb tokokat, de jelen esetben a funkció előbbre való volt a divatnál, mert ez már így nem mehetett tovább. Egyszerűen rosszul esett, hogy egy újabb készüléket tettem tönkre, másrészt anyagilag sem bírtam volna már egy új darab megvásárlását.

mobiltelefon tokok

Ezért megkérdeztem a barátaimat, hogy tudnak-e olyan helyet, ahol a kempingezés előtt meg tudnám nézni, hogy milyen strapabíró mobiltelefon tokok vannak. Az egyikük ajánlott is erre egy weboldalt, ahonnan ő maga is többször rendelt, mert már neki is akadt nem egyszer problémája a betört képernyőkkel. Azt ajánlotta, hogy válasszak egy úgynevezett könyvtokot, ahol a telefontok nyitható és csukható. Bár nem olyan divatos, mint szilikonos társaik, de sokkal jobban védi a telefon kijelzőjét, és nekem pedig erre van szükségem. Megköszöntem a jó tanácsot, aztán úgy döntöttem, hogy amint hazaérek, magam is utánanézek ennek az internetes oldalnak.

Már az oldal külseje nagyon megfogott, ugyanis szeretem az olyan weboldalakat, ahol letisztult színek dominálnak. Engem szinte idegesítenek a harsány színek, ezért sajnos nálam nem működik az a mondás, hogy ne ítéld a könyvet a borító alapján, bármennyire is szeretném. Az is megtetszett, hogy a telefontokokon kívül rengeteg más termék közül lehet válogatni. Ami megfogott még, azok a nagyon jó áron lévő, de használt laptopok voltak. Ugyanis tudtam, hogy nemsokára szükségem lesz új laptopra, de nem szerettem volna csillagászati összegeket rákölteni. Így ez egy reális megoldásnak tűnt.

Meg is találtam azt a telefontokot végül, amiről azt gondoltam, hogy jó szolgálatot fog tenni a mindennapjaim során. Olyan kinyitható – csukható tokot választottam, amilyet a barátnőm ajánlott nekem. Így nem kellett aggódnom amiatt, hogy ha a kempingezés során véletlen elejtem a telefonom, törött képernyővel kelljen hazatérnem. Valóban jól tettem, hogy megtettem a szükséges óvintézkedéseket, mert egyszer elejtettem a készüléket, és egy igen hegyes sziklára esett rá. Ha az elején nem lett volna a védőtok, valószínű kezdődött volna elölről a telefonos mizéria!