Kempingezési és selfiezési szokások

Szerintem érdekes felvetés, hogy egy emberről sokat árulhatnak el az utazási szokásai. Kinek mit jelent a kényelem, a kikapcsolódás, mihez ragaszkodik, mit utál? Kikkel utazik szívesen? Belföld vagy külföld? Vannak a kempinges, akár a vadkempinges típusok, akik a szabadságot, a természetközelséget kedvelik igazán. Nincsenek luxusigényeik, ellenben érdekes felfedezéseket adhat egy-egy ilyen utazás. Az ő ellentéteik azok, akik ragaszkodnak a hotelhez, ahová saját autóval vagy taxival érkeznek, szeretik a kiszolgálást, a megbízható minőséget és exkluzivitást. Az előzőektől teljesen független, hogy ki szereti aktív, ki pedig passzív kikapcsolódással tölteni az utazást. Van, aki csak pihen ilyenkor, ha például vízparton, tengernél van, annál is inkább, és van, akit csak a buli vagy a sportolás hajt ilyenkor is. A kultúra és a történelem kedvelői esélyesebb, hogy nagy múltú településekre vagy azok közelébe utaznak, míg sokaknál egyfajta státuszszimbólum maga az utazás helyszíne is.

Az is kérdés, ki hogyan és mivel fotóz? Megosztja-e? Szelfizik-e egyáltalán?

Én soha nem viszem túlzásba, de múltkor egy eseményen átérezhettem önmagunk fotózásának feelingjét, ugyanis házasodó kollégáim kitalálták, mennyire jó ötlet egy fotósarok esküvőre a selfiegep.hu-ról. A Selfiegép – ami egy nagyon modern fotógép – volt az este sztárja, de természetesen csak az ifjú pár után. Ez az okosan összerakott kis szerkezet tulajdonképpen miután fotóz, egyből printel is. Így kézzel foghatóvá válik az élmény, az emlék, azon pedig nem kell aggódni, hogy a limit gátat szab a mókának – ugyanis garantáltan korlátlan mennyiségben élvezhető a modern masina fotózási és nyomtatási képessége. Már csak arra kell ügyelnünk, hogy egy jó pózt és arckifejezést találjunk, benyomjuk az érintőképernyőt a kezdésre készen, figyeljük a visszaszámlálást a kijelzőn… Nagy mosoly, vagy ki mit szeretne, és már kész is a szuper fotó! Ha valaki elakadna a masina használatával, a Selfiegéptől egy kedves kolléga segít eligazodni az eszközön. (Egész este állja a sarat a helyszínen, azért ez nem semmi! Ja, és ez már ráadásul benne van az alapárban!).

A fotósarok esküvőre már csak azért is előnyös, mert teljesen más fotók születnek ott, mint a profi fotós által. Ez alatt nem a minőséget értem, ugyanis stúdió minőségű vaku segíti a tükörreflexes kamera munkáját. Inkább arra gondolok, hogy más hangulatot kölcsönöz a képeknek egy fotófal előtti pózolás, akár vicces kiegészítőkkel (mint például az óriási kalapok vagy partynapszemüvegek). Ha belegondolunk, az, hogy akár 8 órára kibérelhetjük az eszközt, a kolléga asszisztenciájával, korlátlan fotóval, amelyek személyre szabhatóak (pl. logózás, dátumozás, feliratok) 129 ezer Ft-ért, az szerintem egy nagyon jó ajánlat! Ráadásul ajándékba jár hozzá egy színes háttérfal az esemény idejére, és egy fotóalbum is.

fotósarok esküvőre

A Selfiegép honlapján nem csak a bérléssel kapcsolatos részletes információkat találjuk meg. A galériájukban ugyanis megismerkedhetünk magával a szerkezettel is, valamint olyan korábbi eseményekből is kapunk egy kis ízelítőt, ahol megjelent a Selfiegép. Ki ne szeretne tulajdonképpen egy komplett, mini fotóstúdiót az esküvőjére, ahol neki semmivel nem kell bajlódnia? Mi vendégként is nagyon élveztük ezt az okos fényképetőgépet. Persze arról jó, hogy tudomást szereztem, hogy a párnak minden megmarad digitálisan, így ennek tudatában vállaltam a poénos képeket… Na de komolyra fordítva a szót: ha esküvő vagy egyéb nagyobb rendezvény előtt állsz, biztosan nagy durranás lenne egy Selfiegép…