Kempingezni egy hajón? Miért ne?

Körbejártam én már a Balatont keresztbe és kasul, biciklin és gyalog, aludtam sátorban, parasztházban és a szabad ég alatt. Imádok kempingezni és ismerem is az összes kempinget, legalábbis eddig azt hittem.

Tavaly nyáron viszont a párom azzal az ötlettel állt elő, hogy idén próbáljunk ki valami mást. Ugyanis a szabadságainkat csak a csúcsszezonban tudtuk volna kivenni, ilyenkor pedig minden kemping tele van.

A szállodák eleve nem foglalkoznak egy éjszakás vendégekkel. A kempingek ugyan igen, de ebben az időszakban nagyon telítettek ezek a helyek, és aki egy napra jön, az csak valami borzasztó helyen verheti le a sátrát.

Aztán valamilyen különös véletlen folytán rátalált a neten egy olyan lehetőségre, amire nem számítottam. Az eddigi szállást kereső kifejezéseket átírta erre: hajóbérlés balaton. Azt mondta, hogy jó lenne kicsit hajókázni is.

Azt végül addig kattintgatott és kutatott, míg ki nem derült, hogy ez az ötlete zseniálisabb volt, mint azt előre sejtette volna. A hajóbérlés balaton ugyanis egy olyan találatot adott ki, egy olyan fantasztikus lehetőséggel, ami életünk egyik legmeghatározóbb élményéve vált.

hajóbérlés balaton

Talált ugyanis egy helyet, ami azzal is foglalkozik, hogy hajókat csak egy éjszakára adnak bérbe, ráadásul a Balaton különböző pontjain is lehet igényelni. Vagyis az utunk során az egyik estét egy kényelmes hajón tölthettük a kemény wc melletti föld helyett.

A hajó csodálatos volt, eszméletlenül romantikus és csodálatosan kényelmes és jól felszerelt.

Sohasem fogom elfelejteni a reggelt, ahogy a felkelő nap fénye a hajnali hullámokra vetült!